П`ятниця, 03.05.2024, 14:48
ЧОРНОМОРСЬКЕ ГАЙДАМАЦЬКЕ З`ЄДНАННЯ
Українець!
Оздоровлюйся!
Роби те, що любиш!
Тримайся за своїх!
Главная страница



| RSS
Меню сайта

Наш опрос
Начало » 2009 » Червень » 9 » Гайдамаки тимчасово зупинили незаконну роботу земснаряду в верхів’ях Куяльницького лиману в поймі річки В. Куяльник
Гайдамаки тимчасово зупинили незаконну роботу земснаряду в верхів’ях Куяльницького лиману в поймі річки В. Куяльник
     Сьогодні козацький загін по боротьбі з браконьєрством Чорноморського Гайдамацького З’єднання разом з козаками Чорноморського козацького з’єднання і представниками засобів масової інформації зупинили діяльність підприємців, які незаконно встановили земснаряд і здобували пісок на території села Адамівка (Северинівська сільрада, Іванівського району Одеської області). 

     В кінці травня, коли вперше було виявлено роботу земснаряду, козаки звернулися до низки контролюючих органів в Одеській області з вимогою зупинити незаконну діяльність з добичу піску, але владні органи проігнорували ці звернення – намивання піску і його реалізація продовжувалася останні два тижня до сьогоднішнього дня. 

     Півтора десятка козаків з представниками трьох українських телекомпаній сьогодні зранку зайняли територію кар’єру, зупинили вантажні роботи і викликали представників місцевого районного відділу внутрішніх справ, в яких «під самим носом» в ста метрах від дороги, більш ніж місяць, спокійнесенько працював цей кар’єр. Міліція склала протокол і взяла пояснення в учасників подій і порушників. Документи з боку порушників на проведення робіт надані не були. 
     За три години на місце підтягнулися і представники Держекоінспекції в Одеській області.
    Після зняття ними технічних характеристик кар’єру виявилося, що рівень створеного штучного озера, на якому працював земснаряд на десять метрів нижче рівня річки В. Куяльник, яка тече в двохстах метрах поблизу кар’єру. Несанкціоноване втручання в гідрогеологічну ситуацію в поймі річки призвело до того, що в поблизу стоячих сільських будинках пересохли криниці, а рівень води в річці В. Куяльник значно поменшився… 

     На сьогодні, це незаконне втручання вже зашкодило місцевим мешканцям і Куяльницькому лиману, якій не одержує звичайну підпитку з однойменної річки. І ще невідомо, які будуть далі наслідки цього!

     Наразі, з метою не дозволити працювати кар’єру далі, Чорноморські Гайдамаки влаштовують постійне спостереження за кар’єром.  
     
     В акції по блокуванню роботи  незаконного кар`єру прийняли також участь представники Української Народної Партії і Народного Руху України.

    Фото з місця подій!


Довідка
     На 9 червня 2009 року площа кар’єру – 6 Га, глибина штучного озера – до 5ти метрів, рівень води в штучному ставку, на якому працює земснаряд, на 13,2 метри нижче ніж рівень моря. Річка В.Куяльник, яка тече в двохстах метрах поблизу кар’єру, знаходиться на рівні 2,6 метри нижче рівня моря. Перепад в бік штучно створеного озера більш ніж 10 метрів.
     Голова Северинівської сільради, з яким встигли сьогодні поспілкуватися гайдамаки, зазначив, що територія, на якій розташовано кар'єр – це землі запасу сільради, призначені для випасу худоби


хорунжий Перуцький,
Прес служба 
Чорноморського Гайдамацького З’єднання



Битва за Куяльник – продовження! 
http://gaidamaky.pp.net.ua/news/2009-06-01-435

В Іванівському районі продовжується незаконна здобич піску!
http://gaidamaky.pp.net.ua/news/2009-05-25-427 
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/


Просмотров: 1059 | Добавил: gaidamaky | Рейтинг: 5.0 |
Всего комментариев: 0
Форма входа
Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск по новостям
Друзья сайта
 


Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
 Погода в Україні
Статистика
Copyright MyCorp © 2006 Створити безкоштовний сайт на uCoz